"Evie is heel aangenaam, heeft een hart voor dieren en is ongelooflijk geduldig."
Micha V.B.

Over ons

Huisdierentherapie.be is jouw gediplomeerde klinisch dierengedragsspecialist in de regio Mechelen, Lier, Aarschot en Leuven. Actief als kattenfluisteraar en hondenfluisteraar, hondenpsycholoog, hondentherapeut, hondentrainer, maar ook puppycoach en puppytrainer.

Over Evie

Kort na haar start als vrijwilliger bij de dierenbescherming besloot Evie Van Hove om academische studies als dierengedragsdeskundige aan te vatten. Dit gecombineerd met een praktijkgerichte opleiding voor honden. Op die manier zou ze dieren - die nood hebben aan therapie of training - op een deskundige en verantwoorde manier kunnen helpen, en dit op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten. Hiervoor volgde ze de internationaal gerenommeerde en erkende opleiding PgD Clinical Animal Behaviourist (Klinisch Diergedragsdeskundige – Odisee University Of Applied Sciences), gecombineerd met een deskundige praktijkgerichte opleiding bij Kyno-Coach. Daarnaast volgt Evie regelmatig bijscholingen.
Zo blijft ze up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen op gedragswetenschappelijk vlak.

Gebiologeerd door haar academische ontdekkingstocht en de vaststelling dat - in de praktijk - heel veel mensen met problemen kampen met hun huisdier terwijl ze niet goed weten hoe dit op te lossen, besliste Evie om van haar hobby haar beroep te maken. Zo werden Charlievie en Huisdierentherapie.be boven de doopvont gehouden in 2021. Haar doel? Jouw dier in balans brengen met zichzelf, en met zijn leefomgeving, en op die manier ieder dier en ieder baasje helpen om een gelukkige toekomst samen te hebben.

Onze visie

Ieder dier heeft het recht om zich goed te voelen in zijn omgeving. Eigenaars kunnen goed communiceren met hun dieren, hen duidelijk begrijpen, en weten hoe ze correct met hen moeten omgaan.

Onze missie

We proberen ieder dier in balans te brengen met zichzelf en met zijn leefomgeving. We doen dat door positieve en beloningsgerichte gedragscorrectie, therapie, training en instructie. Ook leren we - door doelmatig onderricht - de eigenaars aan hoe ze op de juiste manier om kunnen gaan met hun dieren volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten. Op die manier willen we een standaard neerzetten op vlak van goede praktijken binnen de Benelux.

We verbinden ons er ook toe om een deel van onze omzet en winsten te investeren in non-profitorganisaties die zich inzetten voor dierenwelzijn, en hen bij te staan met raad, daad en advies.

Wat zijn onze sterktes?

Wetenschappelijk onderbouwd

Een degelijke academische scholing gecombineerd met veel praktische training en voortdurende bijscholing.

Individuele aanpak

Jouw dier is geen nummer maar verdient een persoonlijk programma op maat.

Integer en transparant

Als ethische onderneming streven we naar een topservice en hanteren we transparante prijzen, zonder verrassingen.

Kwaliteitsgarantie

Het welzijn en geluk van ieder dier staat centraal.

Iedere deskundige is degelijk, vakkundig en aantoonbaar opgeleid met een erkende opleiding van hoog niveau.

We streven naar een uitstekende harmonie tussen dier en gezin, en gaan geen uitdaging uit de weg; waar nodig werken we samen met, of verwijzen we door naar specialisten waardoor we met zekerheid tot een verbetering van de situatie kunnen komen.

Iedere deskundige wordt regelmatig bijgeschoold volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en methoden.

Wij voeren nooit handelingen uit die het welzijn of geluk van een dier verminderen.

Wij werken uitsluitend op een beloningsgerichte manier en sluiten iedere vorm van fysieke bestraffing resoluut uit.

We hanteren enkel wetenschappelijk bewezen en gevalideerde methoden.

Als ethische onderneming zijn we een betrouwbare en eerlijke partner met een transparante prijszetting zonder verrassingen.

Ook na het afronden van een programma blijven we klaarstaan om je te helpen met raad en daad. (*)

(*) Afhankelijk van de ernst van de problematiek kan dit mogelijk een betalende interventie zijn

Huisdierentherapie.be

Hazendreef 6,
3140 Keerbergen
 
Mechelen - Lier - Aarschot - Duffel - Kontich - Lint - Berlaar - Nijlen - Herenthout - Sint-Katelijne-Waver - Bonheiden - Keerbergen - Haacht - Boortmeerbeek - Zemst - Putte - Heist-Op-Den-Berg - Hulsthout - Tremelo - Rotselaar - Begijnendijk - Leuven

Contactgegevens

Telefoon
+32 474 02 02 12
​​​​​​​E-mail
hallo@huisdierentherapie.be