"Positieve beloningsgerichte training – met liefde en geduld – is het beste pad naar een goede band met je hond."
Evie

Hondentherapie

Met hondengedragstherapie op maat van jouw beste vriend, buigen we ongewenst gedrag om naar een goede houding en voorkomen we nieuwe problemen.

Huisdierentherapie.be is jouw betrouwbare hondengedragstherapeut in de regio Mechelen - Lier - Aarschot.

Herken je dit?

Reageert je hond op iedereen die je huis voorbij komt? Sneuvelt het interieur met de regelmaat van de klok? Gaat de hond eerder met jou op wandel dan omgekeerd? Valt hij op straat uit naar andere honden of heeft hij een bloedhekel aan lopers en fietsers? Huilt hij wanneer hij alleen is of wordt hij kwaad wanneer je zijn voederbak nadert? Of is je hond gewoon te vriendelijk?
Springt hij bijvoorbeeld op naar iedereen die hij tegenkomt en wil hij steeds naar alle andere honden toe?

Tal van dingen, zowel positief als negatief, kunnen beschouwd worden als ongewenst gedrag. Dit is meestal het gevolg van foute leerprocessen in het verleden of slechte ervaringen die je hond heeft gehad. Zelfs met de beste bedoelingen lukt het vaak niet om een hond op te voeden zoals je wil…

Dit kan je van ons verwachten

Onze klinische hondengedragstherapeut gaat met jou en je viervoeter aan de slag om het ongewenste en hinderlijke gedrag te verminderen of om te buigen naar positief gedrag. We komen tot bij je thuis in de ruime regio Mechelen - Lier - Aarschot voor een intake gesprek van circa anderhalf uur, waarbij we tot een diagnose komen op basis van jouw verhalen en onze vaststellingen.
Hierbij observeren we het gedrag en lezen we de communicatiesignalen van je dier, om zo goed te begrijpen wat er in hem omgaat.

Vervolgens stellen we je een behandeltraject voor. Daarbij besteden we veel aandacht aan het verbeteren en versterken van jullie band. Tijdens het traject leggen we voortdurend uit wat er juist gebeurt, wat jouw hond je vertelt en leren we je hoe je goed met hem kan communiceren. Onze doelstelling? Tegen het einde van de lessen van jouw lieve viervoeter een gelukkige en evenwichtige huisgenoot maken!

Wat onze klanten zeggen

Wat zijn onze sterktes?

Wetenschappelijk onderbouwd

Een degelijke academische scholing gecombineerd met veel praktische training en voortdurende bijscholing.

Individuele aanpak

Jouw dier is geen nummer maar verdient een persoonlijk programma op maat.

Integer en transparant

Als ethische onderneming streven we naar een topservice en hanteren we transparante prijzen, zonder verrassingen.

Kwaliteitsgarantie

Iedere dag straffer en beter, daar gaan we voor. Als persoon, als onderneming, als school,... En dat durven we op papier zetten, in onze 'Kwaliteitsgarantie'. Want een woord is een woord! Lees meer

Huisdierentherapie.be

Hazendreef 6,
3140 Keerbergen
 
Mechelen - Lier - Aarschot - Kontich - Lint - Berlaar - Nijlen - Herenthout - Sint-Katelijne-Waver - Bonheiden - Keerbergen - Haacht - Boortmeerbeek - Zemst - Putte - Heist-Op-Den-Berg - Hulsthout - Tremelo - Rotselaar - Begijnendijk - Leuven

Contactgegevens

Telefoon
+32 474 02 02 12
​​​​​​​E-mail
hallo@huisdierentherapie.be